Trachycarpus Wagnerianus

Van witte kerst tot hittegolf: deze palm blijft alle seizoenen prachtig. Oók bij onze wisselende, Hollandse temperaturen. De Wagnerianus palmboom is de meest winterharde palmsoort ter wereld en kan zelfs overleven bij -18°C. De Wachnerianus Wagnerianus gedijt het best in een beschutte omgeving maar kan ook goed tegen hardere omstandigheden. Oriental13 De stevige, compacte bladeren kunnen prima tegen wind en de zilte zeelucht aan de kust!

De Wagnerianus palmen van Oriental Trees komen oorspronkelijk van Jeju eiland uit Zuid Korea. Een eiland met natte zomers en soms met strenge vorst in de winter. Hierdoor is de Trachycarpus Wagnerianus geschikt voor elke tuin. De palmen zijn in vele maten te krijgen, oplopend tot een stamlengte van 1,5 meter met een totale lengte tot bijna 3 meter. De Palm kan zowel in een kuip als in de volle grond geplant worden en zowel in de zon als in de schaduw. De sierlijke palm heeft een diepgroen blad en groeit onder goede omstandigheden 15 á 20 cm per jaar.

Naast particulier gebruik wordt is de Trachycarpus Wagnerianus vanwege de bijzondere kwaliteiten, steeds meer gebruikt voor landscaping. De Wagnerianus is ook geschikt als chique aankleding voor terrassen, strandtenten, hotels en restaurants.

Comments are closed.